Extension of the IFRC headquarters – Petit-Saconnex

Type of building:
Administration building
Owner:
International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies
Address:
Chemin des Crêts 17, 1209 Geneva
Year (s) of the works:
2016-2019

Presentation of the building

Located in Petit-Saconnex, in the heart of international Geneva, the extension of the IFRC headquarters is a complete restructuring of the pre-existing buildings with the addition of a new building allowing the integration of some 400 additional workstations within the headquarters of the world's largest humanitarian organization. Also included in the program of this extension is the addition of a self-service restaurant open to the public, meeting and conference rooms as well as an auditorium with interpreters' booths that can accommodate up to 150 people.

The building is made of recycled concrete and has been awarded the Minergie P and ECO labels. It uses geothermal energy for heating, double-flow ventilation and is equipped with thermal and photovoltaic solar panels on the roof.

Emergency lighting concept

The emergency lighting system for this building is based on the use of three energy cabinets and seven relay boxes to power over 300 lighting fixtures for marker lights and emergency lighting, many of which have been integrated into the general lighting Tecton pathway system.

All of our luminaires use LED technology. This technology allows us to offer long-lasting and low energy consumption installations, in line with the expectations of our time and the desire to provide environmentally friendly products.

Scroll to Top